TURKELI

Stichting Turkeli

Postbus 76861, 1070KD AMSTERDAM

Turkeli_europe@yahoo.com


vrijdag 19 november 2010

Fethullah Gulen

Dissidenten


Necip Hablemitoglu: schrijver, docent aan de universiteit in Ankara. Hij is doodgeschoten. De moordenaar komt uit de groep van sympathisanten van de Fethullah Gulen beweging.


Hüseyin Ad?güzel: schrijver, onderwijzer, voormalige onderwijzer van Fethullah Gulen scholen in Centraal Azië. Hij is constant bedreigd door de kring rondom Fethullah Gulen. Hij leeft jarenlang geïsoleerd.

Lokman Uzel: schrijver, onderwijzer, journalist. Bedreigd door de kring rondom Fethullah Gulen. Zelfs door de belangrijke hoogste personen in dienst van Fethullah Gulen. Verder is hij meerdere malen aangevallen door een politie agent die werkzaam is op het vliegveld Ataturk/Yesilkoy en ook door een student in Nederland.
Hij is met de dood bedreigd.


Nurettin Veren: bestuurder bij Fethullah Gülen’s beweging
geweest. Hij heeft de geheime organisatie van Gulen bloot gelegd. Hij is ook met de dood bedreigd.

Hanevi Avc?: Politiechef in Eskisehir, voormalige hoofd afdeling afluisteren bij de geheime dienst in Turkije, nu is hij gedwongen uit de dienst te treden en hij ontvangt wachtgeld. Hij is aangehouden omdat hij over Fethullah Gulen een boek geschreven heeft. Hij wordt valselijk beschuldigd van contacten met de extreem linkse beweging

Geen opmerkingen:

Een reactie posten