TURKELI

Stichting Turkeli

Postbus 76861, 1070KD AMSTERDAM

Turkeli_europe@yahoo.com


maandag 4 januari 2010

FETHULLAH GULEN.1


De magie van Fethullah Gulen,

Gezien dat Fethullah Gulen in Amerika in een mooie villa (zie foto), in een voor hem gereserveerd dorp leeft, moet hij natuurlijk Amerika en Westerse wereld naar de mond praten.

Maar af en toe praat hij ook in zijn eigen zin en geeft hij aan wat hij wil hebben. Wij hebben voor de lezers een momentopname van zijn uitspraak vastgelegd. Hierin vertelt hij dat het regiem van Iran de beste levenswijze is voor hem en voor de moslims.

In andere artikelen beweert hij dat de Europeanen :

m.b.t. het Westen, om lid van de Europese Unie/westen te kunnen worden, hebben wij ons 50 keer kandidaat gesteld, 50 keer hebben wij voor niets de pogingen gedaan, 50 keer hebben wij ons verzoek herhaald, zo duizelig zijn wij er van geworden, onze ogen zien het niet meer scherp, zo hebben wij ons overgegeven/uitgeleverd in hun armen.

Uiteindelijk stel ik voor, nadat het duidelijk (als het niet goed komt met het lidmaatschap van de Europese Unie) is geworden, kan de ziel van de scholen van wetenschap (seculaire krachten) zich met de ziel van de islamitische geestelijke scholen verenigen”. (Eyup Can, Ufuk Turu, een interview met Fethullah Gulen, blz. 78 Dogan Yayın Holding, 1996-Istanbul)

Toelichting: Hier doelt hij op de omvorming van het bestaande leger in een groen, islamitisch leger in dienst van de theocratische staat (jihad) en de moskeëen worden kazernes.

2 opmerkingen:

  1. DUTCHFIGHTER: Iran zit nu in moeilijkheden. Gulen moet wakker worden omdat nu de hele wereld schrikt van de Iraanse toestanden met dat vermaledijde (on-)theocratisch regiem. Jammer dat Amerika nog niet wakker geworden is dat Fethullah Gulen een tweede Al-Qaeda is. Ik zou liever willen dat Fethullah's beweging verboden wordt (DutchFighter).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. MAANDAG, Maart 11, 2010
    R. Schoonlo, een Nederlands Katholiek priester

    H. De Wit: Wat denkt u over de Fethullah Gulen’s beweging, in Nederland.
    R. Schoonlo: Een organisatie die de media gebruikt om geld te vergaren voor de Jihad. Met een naam van het goede doel en de bewering, dat er goedkeuring is verleend door de Turkse autoriteiten halen zij hun slacht-offers over de brug
    H. De Wit: Wat zijn de negatieve kanten van deze beweging.
    R. Schoonlo: Er is en wordt nog steeds een wereldwijd web gesponnen en een ”net der Bozen’’(Psalm van David) gespannen. Wie er in valt, is verloren voor de moderne geest en de westerse cultuur.
    Hiertegenover wordt een leven in sektarisch verband beloofd. Door het scheppen van een duistere, nare en droevig stemmende wereld, wordt je voorbereid op het ontvangen van “het – mystieke - licht”(Turks: ‘nur’)
    H. De Wit: Waarom denkt u dat de beweging een bedreiging vormt voor de samenleving?R. R. Schoonlo: Deze beweging vormt een schuilplaats voor ongerijmd antisemitisme en racisme en gebruikt deze smetten om het eigen nest te bevuilen.Niet alleen Turkije wordt hiermee besmeurd. Zowel (landen in) het Oosten en het Westen zijn doelwit van hun campagnes. Dat maakt hen gevaarlijk en vormen zij een bedreiging van de/ onze samenleving als geheel en de geestelijke gezondheid in het bijzonder.
    H. De Wit: Wat voor maatregelen moeten de instanties in Nederland nemen.
    R. R. Schoonlo: Een oplossing om in het openbaar alleen Nederlands te tolereren, zoals bedacht door het CDA en daarna overgenomen door de VVD, helpt niet, heeft zelfs een scheur in de samenleving veroorzaakt. Beter is het, dat de PvdA in het integratiedebat ingaat op de inhoud en luistert naar de aangedragen argumenten. Hier wil ik alleen opmerken, dat het ontwijken van het debat de norm is geworden voor bv. de PVV. Terwijl de sekte van F.G. de ontstane ruimte volledig uitbuit.
    Maatregelen:
    1. Omdat ze een geheim platform hebben op de universiteiten en scholen is een verbod noodzakelijk om de/onze jongeren.
    2. Als ouderen mogen wij de jongeren niet in de steek laten, daarom moeten wij blijven waarschuwen tegen deze sekte.

    BeantwoordenVerwijderen